zwaaitegels

Zwaaitegels of Zwaaistenen?

8 januari 2020 0 Door Zwaaisteen

zwaaitegels

Vrolijke zwaaitegels, ze zijn bedacht om mensen vaker een glimlach te bezorgen, gezelligheid te laten ervaren en contact te stimuleren. Het zijn stoeptegels met een zwaaihand, waarmee voorbijgangers worden uitgenodigd om te zwaaien naar degene waar de zwaaitegel voor het huis ligt.

Er is onderzoek gedaan naar het effect van de zwaaitegels tijdens het pilotproject in Zwolle. Hieronder een beknopte samenvatting.

  • Mensen zijn vaker gaan zwaaien naar anderen en ook naar onbekenden.
  • Het zwaaien levert altijd een glimlach op en meestal wordt er een gevoel van gezelligheid ervaren.
  • De Zwaaitegels stimuleren contact. Soms oppervlakkig, goed voor een glimlach. Soms leidt het tot een praatje.
  • Een buurt vol gooien met tegels heeft niet zoveel zin en kan averechts werken. Met de pratische do's en don'ts uit de Toolkit, maak je het initiatief wel succesvol.

De eigenaar van de Zwaaistegels ben ik, Corinne Tijsseling. Ik geloof dat alledaagse momenten van betekenis kunnen zijn en dat ze bijdragen aan het ervaren van een zinvol bestaan. Daarom werk ik sinds 2019 bijna dagelijks aan dit initiatief omdat ik iedereen een glimlach, gezelligheid en contact gun.

Zwaaitegels zijn er voor iedereen! Of je nu jong of ouder bent, alleen woont of een gezin hebt; dat maakt niet uit.

Iedereen die zichzelf of een ander een zwaaitegel gunt kan deze bestellen in de webshop.

Tot slot, laten we het voortaan niet meer hebben over zwaaistegels, maar over de Zwaaisteen®. Want Zwaaisteen® is de echte naam 🙂

Of je nu houdt van spontane gezelligheid, een vrolijke glimlach of alledaags contact. Met een Zwaaisteen® voor je huis ontvang je het allemaal. Laat je verwonderen en ontdek het plezier van dagelijkse zwaaimomenten met de Zwaaisteen®. Zwaai je mee?

Zwaaitegels
zwaaitegels