zwaaisticker

Zwaaistickers voor meer gezelligheid

25 maart 2020 Uit Door Zwaaisteen

Zwaaisticker nodigen mensen uit om te zwaaien naar degene waar de sticker aan het raam hangt. Dat kan bij mensen thuis zijn, maar bijvoorbeeld ook bij zorginstellingen.

 

Het doel: meer gezelligheid, vaker een glimlach en regelmatig een contactmoment. Zwaaistickers zijn een onderdeel van Zwaaisteen® en het initiatief ‘Zwaai je mee?’. Dit initiatief wil bereiken dat steeds meer mensen spontane contactmomenten met elkaar aangaan door elkaar te groeten, even te zwaaien of met een luchtig kletspraatje.

 

Zwaaien naar elkaar is een klein gebaar, maar zeker heel betekenisvol.

- Het brengt een glimlach.

- Je ervaart een moment van gezelligheid.

- Je hebt een contactmoment.

- Je voelt je gezien, je wordt opgemerkt.

- Het kan je even oppeppen.

- Het kan een gevoel geven van ‘nog mee te tellen’.

 

Zwaaistickers, ook wel Zwaaisteen straatstickers genoemd zijn beschikbaar als sticker die je op de stoep kunt plakken. Een keuze die duurzamer is zijn de Zwaaisteen stoeptegels. Deze vind je bijvoorbeeld bij woon- zorgcentrum Present in Ameide.

 

Zwaaistickers

Uit onderzoek is gebleken dat passanten eerder door een verandering in de stoep (een straatsticker) worden getriggerd om te zwaaien dan door een sticker bij iemand aan het raam. Een opvallende stoeptegel blijkt meer op te vallen dan een sticker aan de ruit.

Heel soms wordt er wel gekozen voor Zwaaistickers die je aan het raam kunt bevestigen. Bijvoorbeeld bij zorginstelling Molenhof in Gorinchem. Door de beperkingen in de stoep waren Zwaaistickers een geschiktere keuze dan een Zwaaisteen straatsticker.

Zwaaisteen startte midden 2019 als een lokaal PILOT-initiatief in Zwolle voor meer contact en gezelligheid in de buurt. Met de hulp van buurtbewoners is het initiatief gevormd en doorontwikkeld. Midden 2020 was Zwaaisteen klaar voor zijn landelijke intrede en inmiddels kom je Zwaaistenen door heel Nederland tegen.

 

Ben jij benieuwd welk type Zwaaisteen het beste bij jouw huis of zorginstelling past? Bekijk de webshop eens.