Heillo Zwaaisteen

Zwaaisteen in Castricum, Bergen en Heiloo

30 september 2020 Uit Door Zwaaisteen

In Heiloo liggen er op 1 oktober 16 Zwaaistenen. Ook in de gemeente Castricum en Bergen liggen verschillende Zwaaistenen. Dit kan zijn bij een jong gezin, bij een echtpaar op leeftijd of bij een bewoonster in de zorginstelling Nieuw Varne. Alle Zwaaisteenhouders hebben een ding gemeen; ze vinden het gezellig als er naar hun gezwaaid wordt. Ook op locaties waar veel mensen langskomen kan je een Zwaaisteen tegen komen, bijvoorbeeld bij 't Loo en bij de IJssalon.

Doordat jij zwaait laat je de ander merken dat je hem ziet staan, dat hij ertoe doet. En dit willen we extra benadrukken in de Week tegen Eenzaamheid die op 1 oktober start. Het Steunpunt Eenzaamheid heeft samen met het Trefpunt en het Jongerenwerk Heiloo een aantal Zwaairoutes uitgestippeld en nodigt iedereen uit om langs de Zwaaistenen te wandelen of fietsen. Ook is er door het jongerenwerk lesmateriaal voor scholen ontwikkeld en worden er op kinderdagverblijven kleurplaten en zwaaislingers gemaakt. Leuk voor de kinderen om zelf op te hangen voor het raam maar nog leuker om aan opa of oma te geven. Zo hangt Heiloo vol met vrolijke gekleurde handjes.

Zwaaisteen in Castricum, Bergen en Heiloo, benieuwd waar alle Zwaaistenen liggen in de gemeente Bergen, Castricum en Heiloo, kijk hier.