Zwaairegels, ze bestaan!

4 augustus 2020 Uit Door Zwaaisteen

Wanneer zwaai je wel en wanneer niet?

Hier word ik vrolijk van! Er bestaan heuse zwaai-regels voor campers. Moet je horen: Camperrijders zwaaien naar elkaar, maar niet naar auto’s met caravans. Ze zwaaien ook alleen op de binnenwegen en niet op snelwegen. Zowel de chauffeur als de passagier zwaait.  De toeter gebruik je niet, dat is te gevaarlijk. Je zwaait naar alle campers, het merk van de camper maakt niet uit. Natuurlijk is zwaaien geen verplichting, maar melden de regels, het is wel heel aardig om te zwaaien.

 

Plots wordt het interessant. Want… de Zwaairegels wijken af in drukke gebieden, zoals de Moezel of de Franse kust. Daar zie je meer campers dan auto’s en volgens de regels kom je dan nergens anders meer aan toe dan alleen maar zwaaien.

 

Dit vind ik fascinerend. Want ik denk dat het ook zo werkt ook in ons dagelijks leven. We groeten of zwaaien eerder wanneer we zo af en toe iemand tegenkomen op straat dan wanneer wij ons in een drukke omgeving bevinden. Wat denk jij, zal dit verklaren waarom het zwaaigedrag verschillend is per omgeving: dorp, stad of zelfs stadswijken?

Bron http://www.camperstops.eu/zwaaien