Zwaaihandje

zwaaihandje

14 september 2020 Uit Door Zwaaisteen

Het zwaaihandje daar werd over gepraat zeg! Nadat wij het zwaaiende handje in 2019 introduceerden, wat eigenlijk een Zwaaisteen heette, leek het een rage te worden. Het woord Zwaaisteen, was nog onbekend, dus werd door de pers zwaaihandje genoemd.

Ook wel logisch, want in het allereerste begin (tijdens de pilot) verfden wij het zwaaihandje op de stoepen van mensen. Al snel bleek dat dit zwaaihandje onvoldoende duidelijkheid gaf over de boodschap: “Zwaaien naar elkaar”.

Het ontwerp | We vroegen de allereerste gebruikers van de Zwaaisteen naar hun idee om het zwaaihandje wat duidelijker te maken. Samen met hen kwamen we uit bij het ontwerp dat de Zwaaisteen nu kent. Een zwaaihandje met de tekst “Zwaai je mee?” en met duidelijke strepen die de zwaaibeweging aangeven. Ook kozen we voor een witte achtergrond, zodat de Zwaaisteen goed opvalt in het straatbeeld. Een belangrijke toevoeging kwamen we achter.

Zwaaihandje
zwaaihandje

Positief moment | Misschien vraag jij je af wat we willen bereiken met de Zwaaisteen? Goede vraag! Allereerst wil Zwaaisteen uitdragen dat je samen met een ander een positief moment kunt maken. Naar elkaar zwaaien is hier een goed voorbeeld van. Uit onderzoek blijkt dat zwaaien oproept tot gezelligheid en dat het een glimlach oplevert. Bovendien is het altijd een moment van contact.

De eerste Zwaaisteen |De eerste Zwaaisteen is op 26 augustus 2019 in Zwolle geplaatst. Dit was tijdens het pilotproject waarbij nog veel geleerd moest worden over het zwaaien en het zwaaigedrag van mensen. Daarom vroegen we continu naar de ervaringen en deden we onderzoek naar de werking van de Zwaaisteen. Begin 2020 was het zover. De Zwaaisteen kon uitgerold worden door heel Nederland. En zelfs vanuit België kwamen aanvragen binnen. Op dit moment werken we daarom elke dag aan het maken van positieve momenten met de Zwaaisteen.

Zwaai jij mee? Het is eenvoudig, iedereen kan het. Dat maakt het ook zo leuk! Zwaaistenen kun je kopen voor jezelf, een ander of als organisatie.

 

Artikelen:

Zwaaihandjes om naar elkaar te zwaaien in Bergen.

"Zwaaihandjes op de stoep in Zwolle"