Over ons

Zwaaisteen

Missie & Visie

Zwaaisteen® speelt in op het ‘gemis’ aan spontaan en luchtig contact. Het alledaags contact dat ontstaat wanneer de postbode je groet of de buurman een praatje met je maakt. Dat korte gesprekje bij de kassa of die zwaai van een kind dat voorbijloopt. Juist het spontane en luchtige contact is belangrijk en kan helpen om je thuis te voelen in de buurt waar je woont. Het zorgt voor een glimlach en het ervaren van een moment van gezelligheid. 

Dit alledaags contact weer op gang brengen, meer omzien naar elkaar; dat is wat Zwaaisteen® wil. Zwaaistenen nodigen uit om meer oog te hebben voor elkaar door vaker spontaan contact met elkaar aan te gaan. Dit kan door te zwaaien naar mensen die regelmatig thuis zijn en mensen te groeten die je tegenkomt op straat.  

 

 

Missie

Zwaaisteen® gelooft in de kracht van ‘spontaan’ contact en wil deze vorm van contact op een vrolijke wijze stimuleren.

 

Visie

Gezellige (contact)momenten voor iedereen en in iedere buurt.

 

Organisatie

Zwaaisteen is opgericht door Corinne Tijsseling. Sinds mei 2022 is Stichting De Buurt de nieuwe eigenaar van Zwaaisteen. De Buurt (bekend van Buurtcamping en BuurtBankjes), stimuleert, faciliteert en begeleidt buurtbewoners door heel het land bij het organiseren van vrolijke, laagdrempelige buurtactiviteiten. Alle activiteiten hebben hetzelfde doel: ontmoetingen tussen verschillende soorten mensen mogelijk maken. Dit is nodig om de sociale samenhang te verbeteren. Bezoek www.debuurtcamping.nl/debuurt voor meer informatie.

De mensen achter de Zwaaisteen®

 

 

 

“Ik sprak regelmatig mensen die aangaven te genieten van gezelligheid rondom huis. Spelende kinderen, de postbode die even groet of het kletspraatje met de buren. Reuring en contact dat spontaan ontstaat, zonder verplichtingen. Het inspireerde mij en ik ging opzoek naar een manier waarop we dit spontane contact konden stimuleren. ”

Corinne Tijsseling,  sociaal ondernemer & eigenaar Zwaaisteen®

 

 

 

“Samen met Corinne ontwikkelde ik de eerste Zwaaistenen. Voor mij is de Zwaaisteen® goed in te zetten als buurtproject omdat er veel mogelijkheden zijn om bewoners te betrekken en hen een rol te geven bij de uitvoering. Meer gezelligheid en aandacht voor elkaar, daar gaat het om.  ”

Marloes Markslag, opbouwwerker Travers Welzijn

 

 

 

“Ik vind het mooi en ontspannen werk om de printtegels te maken. Elke printtegel bewerk ik een aantal keer. Eerst de primer lagen, dan de print en daarna de coating lagen.”

Stuart, maker printtegels

Zwaaisteen® vanaf het allereerste begin

Zwaaisteen® producten

 •  7,95

  Maak jouw allermooiste Zwaaisteen® helemaal zelf! Ga aan de slag met watervaste stiften en versier deze Zwaaisteen® straatsticker met mooie kleuren en figuren. Klaar? Geef de Zwaaisteen cadeau aan iemand die jij extra gezelligheid gunt of plak de straatsticker voor je eigen huis. Ook leuk voor scholen, BSO’s en andere organisaties die een waardevolle activiteit met kinderen willen organiseren.

  Natuurlijk wil je dat jouw Zwaaisteen® écht gaat werken en er mensen gaan zwaaien. Om je hiermee te helpen krijg je toegang tot de digitale zwaaikoffer! In deze koffer vind je kleurplaten, foto’s voor social media, een voorbeeld persbericht, flyers voor buurtgenoten en meer leuks om zwaaiend mee aan de slag te gaan! Inclusief gratis digitale zwaaikoffer! 

  Zwaaisteen selfmadeZwaaisteen selfmade

  Zwaaisteen® Selfmade (mini)

   7,95
  Toevoegen aan winkelwagen
  Bekijk
 •  3,90

  Verras je vrienden, familie of buren met jouw persoonlijke boodschap op deze vrolijke zwaaikaart.

   

  verder winkelen

  Uitverkocht

  Zwaaisteen® Kaart (10 st.)

   3,90
  Lees meer
  Bekijk
 •  54,00

  Een Zwaaisteen® nodigt uit tot zwaaien, waarbij gegarandeerd gezelligheid en een glimlach ontstaan. Zwaaistenen liggen meestal bij mensen voor het huis. Je vindt Zwaaistenen ook wel op de stoep bij zorginstellingen of als blikvanger in een straat of buurt. Waar de Zwaaisteen® ook ligt, het is altijd een oproep om oog te hebben voor elkaar door te zwaaien of te groeten. Ben jij werkzaam bij een organisatie en wil je een Zwaaisteen® initiatief starten? Lees hier verder.   verder winkelen

  Zwaaisteen® Stoeptegel

   54,00
  Opties selecteren
  Bekijk
 •  13,75

  Een Zwaaisteen® nodigt uit tot zwaaien, waarbij gegarandeerd gezelligheid en een glimlach ontstaan. Zwaaistenen liggen meestal bij mensen voor het huis. Je vindt Zwaaistenen ook wel op de stoep bij zorginstellingen of als blikvanger in een straat of buurt. Waar de Zwaaisteen® ook ligt, het is altijd een oproep om oog te hebben voor elkaar, door te zwaaien of te groeten. Ben jij werkzaam voor een organisatie en wil je een Zwaaisteen® initiatief starten? Lees hier verder.   verder winkelen

  Zwaaisteen

  Zwaaisteen® Straatsticker

   13,75
  Opties selecteren
  Bekijk