betekenis

Kleine momenten vol van betekenis

13 oktober 2020 Uit Door Zwaaisteen

Dit is de tijd waar ‘kleine’ alledaagse momenten weer meer betekenis krijgen. Ik ben daar dol op! Omdat ik geloof dat kleine positieve momenten niet alleen prettig zijn, ze kunnen je zelfs oppeppen of je door de dag heen slepen.

Een kaartje in je brievenbus, een tekening van je buurmeisje, een groet van een voorbijganger of een praatje op straat. Het zijn ondergewaardeerde dingen geworden omdat ze zo ‘gewoon’ zijn. Maar ik zie dat veranderen!

Attente gebaren en kleine interacties winnen terrein en krijgen meer en meer betekenis. Persoonlijk vind ik dat vooral mooi omdat iedereen hieraan kan meedoen. Het gaat niet langer meer om deelname aan grote activiteiten, evenementen of sociale projecten waartoe iemand zich misschien niet voelt aangetrokken. Het gaat vandaag de dag ook steeds meer om kleine dingen, die iedereen kan doen naar zijn eigen kunnen.

Zo geeft Sjarda tegenwoordig de planten van haar buurman water en zwaaide Manon een keertje extra naar haar buurvrouw die met corona op de bank lag. Kookt Ans regelmatig een portie eten voor een oudere vrouw in haar straat en ben ik sportiever dan ooit door met gepaste afstand te wandelen met buurtgenoten die alleen wonen.

En doordat meer mensen iets ‘kleins’ doen voor een ander, beleven we massaal momenten vol van betekenis. Mooi!