Hoe kan ik meedoen?

Zwaaien is een powergebaar! Het betekent: contact, glimlachen, de ander zien, elkaar oppeppen en heel veel meer. Nu vanwege corona,mensen noodgedwongen veel thuis zitten en sommige mensen zich zelfs een beetje alleen voelen, is zwaaien belangrijker dan ooit!

Zwaai je mee?

Meedoen is heel makkelijk! Het begint er mee dat jij zelf vaker en bewuster gaat zwaaien naar de mensen in jouw buurt. Wedden dat jij er plezier in krijgt en dat door jouw gezwaai veel mensen zullen glimlachen!

De Zwaaisteen-raamtekening

Misschien wil je wel meer doen dan alleen 'zwaaien'? Dat kan! Download hier gratis de Zwaaisteen-raamtekening, kleur hem in en hang hem voor je raam!

Zo vertel jij aan iedereen dat:

  • je zwaaien belangrijk vindt;
  • jij anderen aanmoedigt om ook te zwaaien;
  • jij het gezellig vindt als mensen naar jou zwaaien.

Je kunt de tekening natuurlijk ook verspreiden in jouw buurt of op school. Bekijk hier alvast wat mooie resultaten.

Een Zwaaisteen® plaatsen 

Wil jij zelf een Zwaaisteen of weet jij juist een goede plek voor een Zwaaisteen? Gaaf! Op dit moment kun je vanwege de auteurs- en merkrechten op de Zwaaisteen en allerlei regels en wetten van gemeenten zelf nog geen Zwaaisteen plaatsen. Maar ik heb goed nieuws! Als alles goed gaat is het voor eind september mogelijk om zelf één of twee Zwaaistenen te aan te schaffen. Je kunt ze dan zelf plaatsen. Leuk voor jezelf, of als cadeautje voor je overbuurman of je oma 🙂 Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Stuur dan alvast een mail naar: inf0@zwaaisteen.nl

Wanneer je in jouw hele buurt met de Zwaaistenen bezig wilt gaan dan kan dat natuurlijk ook! Ik raad ik je aan om contact op te nemen met de welzijnsorganisatie in jouw dorp of stad. Je vindt deze door te zoeken op google naar 'welzijnsorganisatie' in combinatie met je woonplaats. Vraag naar een sociaal werker, bijvoorbeeld iemand met de functie als buurtwerker of opbouwwerker. Dit zijn bij de mensen die jou kunnen helpen om je buurt gezelliger en socialer te maken.

Speciaal voor welzijnsinstellingen heb ik een praktische Toolkit samengesteld waarmee zij een licentie ontvangen om aan de slag te kunnen met de Zwaaisteen in jouw buurt, dorp of stad. 

Lees jij bovenstaande tekst en ben jij sociaal werker? Lees hier verder over de mogelijkheden om aan de slag te gaan met de Zwaaisteen.

De Zwaaisteen levert mij stof tot praten op met de mensen die ik buiten tegenkom.

Zwaaisteenhouder Sathina, 57 jaar