Zwaaisteen

Zwaaistenen bij Basisschool It Foarhûs

21 december 2020 Uit Door Zwaaisteen

Kijk eens wat een mooi initiatief van de leerlingenraad van basisschool It Foarhûs. Vorige week plaatsten zij twee Zwaaistenen.

 “Ik zag iets over een Zwaaisteen in het Jeugdjournaal en vond dat goed bij onze school passen”, vertelt Jesper. Zijn idee besprak hij in de leerlingenraad. De raad besloot om het idee verder uit te werken. “Het is belangrijk dat je sociaal bent”, zegt Fleur. “Veel mensen zitten nu meer thuis door Corona.”

Meestal is het de bedoeling om bij een Zwaaisteen te zwaaien. Maar de leerlingenraad koos ervoor om de Zwaaistenen op een centrale plek in de wijk te plaatsen. Zij zien de stenen als reminder voor mensen om vriendelijk te zijn, rekening te houden met elkaar, een praatje te maken en respect te hebben.

 

 

 

“We vinden het belangrijk

dat mensen met respect met elkaar omgaan.

Wees vriendelijk als je iemand tegenkomt

en maak even een praatje.

Ook al ben je anders,

houd rekening met elkaar!”

Zwaaisteen

Ondanks de verscherpte corona maatregelingen was het op het schoolplein feest. Er werden leuke spelactiviteiten gespeeld met het thema samenwerken. Niet voor niks; want de Zwaaistenen zijn het resultaat van een mooie samenwerking tussen de school, de wijkraad én de gemeente Smallingerland.